Нова пропадане на жълтите павета забелязаха минувачи. Спаси София днес алармира

...
Нова пропадане на жълтите павета забелязаха минувачи. Спаси София днес алармира
Коментари Харесай

Жълтите павета отново пропаднаха

Нова проваляне на жълтите павета видяха минувачи. 

" Спаси София " през днешния ден сигнализира за ново проваляне в ремонтирания сектор на жълтите павета, този път против постройката на Ректората на Софийския университет, написа.

“Очевидно казусът е надалеч по-голям, в сравнение с твърдеше Столичната община. Оказа се, че пропаданията не са единствено пред Народното събрание, само че и на площада и при кръстовището с бул. Васил Левски. Вероятно ръководещите ще се оправдаят, че и там колите набиват спирачки и се получава едно превъртане, само че обстановката въобще не е комична. Тя е трагична. ”, споделя самостоятелният общински консултант Борис Бонев, предава Евроком.

От Спаси София предизвестяват, че отлагането на ремонта на ремонта е пагубно за жълтите павета, защото сегашната нездрава основа и огромните фуги са причина паветата свободно да “плуват ”. “В момента жълтите павета не са заклещени и тежкият трафик в допълнение ги поврежда и троши. Предвид обстоятелството, че те към този момент не се създават, София е напът да загуби един от най-емблематичните си знаци. В тази обстановка кметът Фандъкова не може да си разреши да отсрочи ремонта за идната пролет, тъй като след зимата обстановката ще бъде трагична. В същото време Общината има стеснен брой здрави павета, с които да смени унищожените. Кой ще носи отговорност за това? ”, пита арх. Иван Караджов от " Спаси София ".

Според градските деятели, отговорността за плана и за неналичието на надзор при пренареждането е напълно в ръководството на Столичната община. “Странно по какъв начин същата технология за разпореждане на паветата устоя над 100 години с тежък трафик и военни паради, а в този момент се оказа негодна единствено след една седмица. Тези оправдания звучат нелогично и целят тичане от отговорност от кмета Фандъкова и ръководената от нея администрация. ”

От Спаси София означават, че още преди две години са изпратили обширно мнение до ръководещите, в което приканват да се извърши цялостно пренареждане на паветата, вместо “частична репарация ”, както Общината направи. “Резултатите са налице - пътната настилка в този момент е в по-лошо положение, в сравнение с преди ремонта за 17 млн. лева Това е неприемливо - в това насипно положение, жълтите павета в допълнение се повреждат с всеки минал ден. ”, безапелационен е Борис Бонев.

Припомняме, че точно поради този следващ неудачен ремонт, от Спаси София на следващия ден провеждат митинг с искане за оставка на госпожа Фандъкова, както и за обикновено и умело ръководство на столицата. “Призовавам всички наши съграждани да се съберем тази сряда от 18 ч. на ул. Московска №33 и дружно да покажем, че този кмет и управление на Столичната община се провалиха. Време е да си вървят и София да стартира да взема решение проблемите, вместо просто да се харчат стотици милиони без никакъв резултат. Вярвам, че софиянци няма да останат безучастни на фона на унищожаването и обезличаването на нашата обичана столица. ”, приключва с апел Борис Бонев, водачът на Спаси София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР